صراط منیر

چند کلمه در شرح محتوای وب‌سایت...

مهدی شناسی

فرق غیبت صغرا با غیبت کبری در چیست؟
امام زمان دو مرتبه غیبت نموده و از دیدگان مردم مخفی شدند.
مرتبه ی اول از سال تولد آن جناب یا از سال شهادت پدر بزرگوارشان شروع شد(از سال 255 ه ق یا سال 260 ه . ق) تاسال 329 ادامه داشت.
در طول این مدت گرچه از نظر عموم مردم غائب بودند ولی ارتباط یا آن حضرت کاملاً منفطع نبود و نائبان خاص آن حضرت خدمت ایشان رسیده و احتیاجات مردم را بر طرف می کردند این 69 یا 74 سال را غیبت صغری می گویند.
غیبت دوم از سال 329 ه.ق شروع شد وتا زمان ظهورادامه خواهد یافت که این را غیبت کبری می گویند ودر رئایات به این دو غیبت اشاره شده است.
در غیبت صغری امام نائبان خاصی برای خود تعیین کرده بودند که تعداد آنها اختلاف است ولی چهار نفر در بین شیعیان معروف هستند که عبارتند ازعثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح نوبختی ، علی بن محمد سمری که هریک از اینها هم در شهرهای مختلف نمایندگانی داشتند
چند روز قبل از وفات علی بن محمد سمری نامه ای از ناحیه مقدسه امام زمان صادر شده بود که شش روز دیگر اجلت خواهد رسید و دیگر کسی را جانشین خود قرار مده زیرا بعد از این غیبت کامل واقع خواهد شد...
در غیبت کبری نائب خاصی برای حضرت نیست و فقط آن حضرت فقهایی را که حافظ نفس خود نگهبان دین خویش مخالف هوا و هوس و مطیع امر مولا باشند به عنوان مرجع معرفی نموده  ودستور داده اند که مردم به آنها رجوع کرده و احکام دین را در یافت نمایند.
و فرموده اند:( و اماالحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواه حدیثنا)
یعنی در حوادثی که برای شما پیش می آید به راویان ما روجوع کنید بدیهی و روشن است که
این راویان در زمان غیبت کبری منحصر به فقها و مجتهدین و مراجع تقلید شیعه است.




حدیث

پیامبر اکرم(ص) بدانید بینا ترین چشم آن است که در راه خیر باز شود بدانید شنواترین گوش آن است که برای بیداری دل سخن فراگیرد. بدانید مصرف کردن اموال در راه باطل اسراف و تبذیر است. بدانید قناعت و تسلط بر شهوت بزرگترین پاکدامنی و تقوی است. بدانید دنیا منزلی است که جز با زهد و پارسایی نمی توان از آفاتش سالم ماند و هرچه طعمه ی آن شود از آن نجات نیابد. بدانید وجود شما بهایی جز بهشت ندارد مبادا بغیر از آن خود را بفروشید.




عمومی

غیاث الدین جمشید بن مسعود بن کاشانی از دانشمندان بزرگ نجوم ریاضی و طب در قرن نهم هجری است او اولین کسی است که عدد پی را با 29 رقم اعشار محاسبه نمود و همچنین اختراع کسر اعشار را به وی نسبت می دهند کتب زیادی از وی به جای مانده که مهمتری آنها عبارتند از : مفتاح الحساب ، رساله ی محیطیه، رساله در ابعاد اجسام آسمانی و رساله در استخراج قوس ی درجه .او همچنین در محاسبه نسبت محیط دایره به قطر آن پیشرفت هایی شایان توجهی بدست آورد.




مهدی شناسی

شباهتهای میان پیامبران و امام زمان(عج) 1- شباهتش به آدم و نوح (ع) طول عمر آن حضرت است 2- شباهتش به یونس (ع) دارد که بعد از پیری به صورت جوانی به سوی قومش برگشت. 3- شباهتش به یوسف (ع) پنهان بودن او از آشنایان خویش است با آنکه مسافت بین او و آنها کم بود. 4- شباهتی به صالح نبی(ع) دارد و آن چند دسته شدن قومش در مدت دوری اوست. 5- شباهتش به خضر و ذوالقرنین (ع)طولانی شدن غیبت است. 6- شباهتتش به ابراهیم و موسی (ع) دارد و آن پنهان بودن ولادت او و غیبت و دوری گزیدن از قومش است سنتی نیز از موسی(ع) دارد که انتظار اذن طرف خداوندبرای قیام است. 7- شباهتی به عیسی(ع) دارد و آن اختلاف مردم درباره ی زنده بودن یا مردن آن حضرت است. 8- شباهتش به جدش در نام و کنیه و قیام با شمشیر است.





گزارش تخلف
بعدی